top of page

Bemutatjuk kiállítóinkat!

Frissítve: máj. 16.

A „Pápai Expo és Agrárpiknik élmény”-hez nagyban hozzájárulnak kiállítóink, akik idén is gondoskodnak az Expo látogatóinak ellátásáról, legyen szó étel-italról, hazavihető ajándékról, csemegéről vagy éppen hasznos szakmai információkról, a gazdálkodók munkáját segítő szolgáltatásról vagy eszközökről. A fentiek fényében úgy gondoltuk, hogy a teljesség igénye nélkül bemutatjuk a főbb kiállítási területek egy-egy szereplőjét, ezzel is kedvet csinálva ahhoz, hogy az érdeklődők felkeressék kiállítói területeinket is.


A rendezvény étel és ital kínálata a korábbi években is bőséges volt, idén viszont különleges kiállítóval - a Zing Burgerrel bővült, amelyet talán bemutatni sem kellene, de most mégis megtesszük. A cég alapítói 2013-ban döntöttek úgy, hogy megújítják a streetfood világát és ez olyan jól sikerült, hogy mára 15 egység várja a prémium hamburgerekre vágyó vendégeket. Nem is kérdés, hogy érdemes megkóstolni a Zing Burger hamburgereit, hisz alapanyagaikat – a zöldségeket és az angus marhahúst – hazai termelőktől szerzik be, zsemléiket saját maguk készítik egy kisüzemi malom 100 éves gépein őrölt liszttel, szószaikat pedig saját maguk készítik adalékanyag- és tartósítószer-mentesen.


A prémium burgerek mellé prémium italok dukálnak, ezért a következő Gasztro sétányról

bemutatásra kerülő kiállítónk a Stari sörfőzde, amelyet 1992-ben alapítottak meg a Balaton-felvidék legelső, egyben az ország egyik első kézműves, kisüzemi sörfőzdéjeként, és amely a mai napig családi vállalkozásként, töretlen népszerűséggel működik. A könnyű, nyári, gyümölcsös kisüzemi sörök tekintetében talán náluk a legnagyobb a választék, de többféle pils-típust is kínálnak a vörös, barna és búzasör mellett. Söreik 0,33 literes egyutas üveges kiszerelés mellett KEG hordóban és néhányuk fél literes csatos üvegben is kaphatóak és a nagyobb kényelem érdekében az üvegeket twist-off (csavarható koronazár) kupakkal hozzák forgalomba!


Aki inkább borpárti, annak a Pécsinger szőlőbirtok standjának meglátogatását javasoljuk. A család évtizedek óta foglalkozik bortermeléssel, jelenleg az 50 hektáros birtokon leginkább olaszrizling, de mellette pinot blanc, királyleányka, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, irsai olivér és sauvignon blanc adja a fehér szőlők legjavát, amit a merlot, pinot noir és a cabernet franc kék szőlősorok színesítenek. Céljuk, hogy évről évre állandó minőséget tudjanak palackba tölteni, és hogy a „Pécsingerék bora” jelző a megbízható, jó ivású borokat jelentse.A Pápai Expo és Agrárpiknik területén elhelyezkedő termelői piacot is már többen ismerhetik az előző évi rendezvényekről, idén is nagyon készülünk, hogy minél szélesebb kínálat kerüljön a látogatók elé. A piaci portékák királynője, az aranyszínű méz nálunk is képviselteti magát, hisz a Nyárád településen - a Bakony és a Balaton felvidék lábánál – található Csékei Méhészet elhozza legfinomabb fajtamézeit, különleges méztermékeit, édes mézdesszertjeit és aromás mézborait. A családi vállalkozás számára elsődleges fontosságú a kiváló minőségű termékek előállítása és a legújabb, innovatív módszerek alkalmazása.


A csemegéknél maradva nem mehetünk el a HUGI Sajt asztala mellett sem, ahol a szeletelhető sajtokon kívül, körözött, krémsajt, sajttorta és édes tejkészítmények – kakaó, madártej, joghurt – is színesítik a palettát. A Vencel család évtizedes háztáji tehéntartással foglalkozott, később tehéntartás mellett a sajtkészítésbe is belevágtak. A Vencel család évtizedes háztáji tehéntartással foglalkozott, később tehéntartás mellett a sajtkészítésbe is belevágtak. Hogy megérte-e? A finomságokat látva ez nem is kérdéses.


És hogy más példát is mutassunk a „szerelemből” lett üzleti vállalkozásra, csak néhány asztallal kell odébb mennünk és felkeresni a Bogi ínyenc világa standot. A saját fogyasztásra 2017-ben beszerzett első chili palánták óta évek alatt lassan vállalkozássá nőtte ki magát ez a szenvedély és azóta főállású kis és őstermelőként készítik pikáns termékeiket. Aki szívesen kóstolna krémeikből, savanyúságaikból és egyéb chili készítményeikből, az mindenképpen látogassa meg a standot.


Hobbiként kezdődött az AnA Natúrfarm vállalkozás is, amely mára számos kozmetikai és élelmiszeripari termékkel büszkélkedhet, amelyekben közös, hogy különös gonddal, a környezetünk védelmét és a mi egészségünket is szem előtt tartva készültek a természet adta növényekből, kivonatokból, egyszóval mindabból, ami bennünket körülvesz.

 

A csemegéket magunk mögött hagyva a termelői piac még számos kellemes meglepetéssel szolgál, hisz a Brigit Leaf jóvoltából csodaszép, egyedi fa ékszereket vásárolhatunk magunknak vagy ajándékba szeretteinknek, az AnyuCordnál pedig megismerkedhetünk a paracord fonallal és a belőle készült termékekkel, azok készítésének technikájával.

 

Aki szakmai érdeklődéstől fűtve látogat ki az eseményre, az bőven talál agrár témában is kiállítókat, úgy, mint a mezőgazdasági tervezési és kivitelezési munkákkal, valamint pályázati felkészítéssel foglalkozó Agrár Terv Kft., a robot fűnyírókat forgalmazó Deli robot shop, a mezőgazdasági gépeket és eszközöket forgalmazó és szervizelő CONTSTAR Kft. vagy a vegyi alapanyagok nagykereskedelmével foglalkozó B-Chem Kft., amely a hazai piac egyik meghatározó sótabletta forgalmazó szereplője.

 

A fenti kiragadott példákon kívül még számos érdekes és hasznos termékkel és szolgáltatással találkozhat az eseményen. Tekintse meg a Pápai Expo és Agrárpiknik valamennyi kiállítóját, látogassa meg standjaikat a helyszínen!

Comments


bottom of page