top of page

Interaktív programok, edukációs játékok a rendezvény mindkét napján!

Frissítve: máj. 16.

Szerencsekerék, óriás puzzle, képrejtvények - játékos tanulás és szemléletformálás is várja az érdeklődőket május 10-11-én! A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárközgazdasági Intézet és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem látványos, élményalapú játékai nem csak a fiatalok, de a felnőttek számára is szórakoztató programot kínálnak.Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) az idei rendezvényen a környezeti kérdésekkel, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokkal kapcsolatos tudást, szemléletformálást állítja a fókuszba. Az intézet 2023 őszén a végzés előtt álló agrárszakképzésben tanulók körében végzett kérdőíves felmérést a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteikről, attitűdjükről. A rendezvényen a felmérés legfontosabb eredményeit mutatják be, továbbá interaktív játékok, rejtvények és kvíz kérdéssorok segítségével igyekeznek bővíteni a látogatók ismereteit, formálni, tágítani szemléletüket a mezőgazdasággal kapcsolatos környezeti témák terén.A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a” European Livestock Voice” (ELV), azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport, valamint egyéb, hasonló gondolkodású hazai és nemzetközi szervezetek által megjelentetett anyagok felhasználásával kívánja felhívni a figyelmet az állattenyésztési ágazat jelentőségére, a vidéki élethez való kapcsolódására, a hús étkezési kultúránkban és a kiegyensúlyozott táplálkozásban betöltött szerepére. A kamara az ELV kampányhoz készült interaktív, szemléletes és informatív bemutató anyagok, például szerencsekerék, memóriajáték, illetve mágneses puzzle segítségével kívánja tudományos tényekre alapozottan, mind a felnőttek és a fiatal felnőttek, mind pedig a gyermekek körében eloszlatni az állattenyésztést, az állattartást és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket és bemutatni az ágazat valódi helyét, szerepét a gazdaságban.

 

Az eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csapata az Engage4BIO projekt keretén belül egy látványos, élményalapú programmal igyekszik felhívni a figyelmet a talajminőség fenntartásának és javításának jelentőségére, valamint a körforgásos biomassza-alapú gazdálkodás talajra gyakorolt pozitív hatására. A Pápai Expora kidolgozott interaktív táblán a látogatók a talajminőséggel és talajgazdálkodással kapcsolatos kérdésekre tudnak válaszokat adni színes fonalak segítségével. A válaszadások következtében, a fonalak egy vizuálisan izgalmas és könnyen értékelhető eredményt rajzolnak ki, ezáltal a résztvevők játékos módon tanulhatnak a talajminőség megőrzésének fontosságáról. A résztvevők az ismereteken túl egy kézzel készült virágmag bombával térhetnek haza, amelyet elültetve személyesen is hozzájárulhatnak a biodiverzitás megőrzéséhez.


A rendezvényre a NAK Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatósága is kitelepül. Standjukon várják azokat a középiskolás diákokat, akik az agrárszakképzésben, vagy agrárfelsőoktatásban szeretnének továbbtanulni. A diákok szerencsekerék forgatásával is próbára tehetik a továbbtanulással kapcsolatos ismereteiket.  A pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákok és szüleik pedig megismerkedhetnek a szakképzésben (technikumban és szakképző iskolában) tanulható 28 agrárszakmával, illetve az elérhető tanulói juttatásokkal és duális képzési lehetőségekkel.

 

Bízunk benne, hogy a központi sátor oldalsó, hátsó részén található standok interaktív, játékos, ismeretterjesztő programjai hozzájárulnak a látogatók hasznos és tevékeny időtöltéséhez.

Comentários


bottom of page