top of page

Interaktív programok, edukációs játékok a rendezvényén mindkét napján!

Szerencsekerék, óriás puzzle, képrejtvények - játékos tanulás és szemléletformálás is várja az érdeklődőket május 10-11-én! A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárközigazgatási Intézet és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem látványos, élményalapú játékai nem csak a fiatalok, de a felnőttek számára is szórakoztató programot kínálnak.



Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) az idei rendezvényen a környezeti kérdésekkel, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokkal kapcsolatos tudást, szemléletformálást állítja a fókuszba. Az intézet 2023 őszén a végzés előtt álló agrárszakképzésben tanulók körében végzett kérdőíves felmérést a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteikről, attitűdjükről. A rendezvényen a felmérés legfontosabb eredményeit mutatják be, továbbá interaktív játékok, rejtvények és kvíz kérdéssorok segítségével igyekeznek bővíteni a látogatók ismereteit, formálni, tágítani szemléletüket a mezőgazdasággal kapcsolatos környezeti témák terén.



A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a” European Livestock Voice” (ELV), azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport, valamint egyéb, hasonló gondolkodású hazai és nemzetközi szervezetek által megjelentetett anyagok felhasználásával kívánja felhívni a figyelmet az állattenyésztési ágazat jelentőségére, a vidéki élethez való kapcsolódására, a hús étkezési kultúránkban és a kiegyensúlyozott táplálkozásban betöltött szerepére. A kamara az ELV kampányhoz készült interaktív, szemléletes és informatív bemutató anyagok, például szerencsekerék, memóriajáték, illetve mágneses puzzle segítségével kívánja tudományos tényekre alapozottan, mind a felnőttek és a fiatal felnőttek, mind pedig a gyermekek körében eloszlatni az állattenyésztést, az állattartást és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket és bemutatni az ágazat valódi helyét, szerepét a gazdaságban.

 

Az eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csapata az Engage4BIO projekt keretén belül egy látványos, élményalapú programmal igyekszik felhívni a figyelmet a talajminőség fenntartásának és javításának jelentőségére, valamint a körforgásos biomassza-alapú gazdálkodás talajra gyakorolt pozitív hatására. A Pápai Expora kidolgozott interaktív táblán a látogatók a talajminőséggel és talajgazdálkodással kapcsolatos kérdésekre tudnak válaszokat adni színes fonalak segítségével. A válaszadások következtében, a fonalak egy vizuálisan izgalmas és könnyen értékelhető eredményt rajzolnak ki, ezáltal a résztvevők játékos módon tanulhatnak a talajminőség megőrzésének fontosságáról. A résztvevők az ismereteken túl egy kézzel készült virágmag bombával térhetnek haza, amelyet elültetve személyesen is hozzájárulhatnak a biodiverzitás megőrzéséhez.


Az idei Pápai Expo és Agrárpiknikre a NAK Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatósága is kitelepül. Standjukon a pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákokat és szüleiket várják, hogy megismertessék őket a szakképzésben (technikumban és szakképző iskolában) tanulható 28 agrárszakmával, illetve az elérhető tanulói juttatásokkal és duális képzési lehetőségekkel. A diákok szerencsekerék forgatásával is próbára tehetik az agráriummal kapcsolatos ismereteiket.

 

Bízunk benne, hogy a központi sátor oldalsó, hátsó részén található standok interaktív, játékos, ismeretterjesztő programjai hozzájárulnak a látogatók hasznos és tevékeny időtöltéséhez.

bottom of page